Zonele calamitate din Stoenești, în reabilitare

În comuna Stoenești sunt în lucru două proiecte, demarate cu fonduri pentru situații de urgență. Este vorba de zonele care au fost afectate de calamități în trecut, iar acum se lucrează la refacerea și consolidarea lor. 

Primarul comunei Stoenești, Gheroghe Dumbravă, a discutat despre aceste reabilitări pentru Antena3 Vâlcea.

Aici, drumul a fost deja consolidat, iar cel târziu săptămâna viitoare urmează să se toarne stratul de beton, informează edilul. Proiectul pentru refacerea alunecării de teren și betonara a 200 de metri de drum la Bârlogu a primit finanțare de 1,2 milioane de lei.

Mai mult, se lucrează la consolidarea terenului de la Jgheaburi din jurul sursei de alimentare cu apă, obiectiv realizat și pus în funcțiune de curând. Pentru aceste lucrări, administrația locală a primit fonduri de 2,8 milioane de lei. 

În plan sunt și două podețe, ce urmează a fi construite pe drumul spre stația de alimentare cu apă, deasupra pârâului din zonă, iar în perimentrul noului zid se vor planta puieți de salcâmi pentru stabilizarea terenului pe viitor.

Pe de altă parte, primarul este dezmăgit de faptul că Guvenul nu a lansat niciun proiect nou de finanțare a proiectelor care sunt în așteptare. 

În aceeași siutație este si proiectul pentru introducerea rețelei de gaz. După promisuni multiple din partea guvernanților aflați în campanie, bani investiți de administrația locală pe documentație și promisiuni către populație, proiectul este acum în sertar, în așteptarea axelor de finanțare.

Din 1700 de gospodării 1400 au semnat pentru introducera rețelei de gaz în localitate.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img