Ziua Națională la Râmnicu Vâlcea. Ce mesaje au transmis liberalii?

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi la Râmnicu Vâlcea printr-o ceremonie militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului și Garnizoana Râmnicu Vâlcea la Monumentul Independenței din centrul municipiului.

Evenimentul a inclus o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Varsanufie, episcopul Râmnicului, în memoria celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea României de astăzi, precum și o festivitate de depunere de coroane și jerbe de flori. 

Ceremonia s-a încheiat cu o mică paradă militară la care au participat trei detașamente de defilare de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Magheru” al județului Vâlcea. 

Care sunt mesajele liberalilor cu ocazia Zilei Naționale?

Cu ocazia Zilei Naționale a României, senatoarea PNL, Claudia Banu, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, deputatul Laurențiu Cazan, prefectul județului, Sebastian Fârtat și alți liberali au participat la manifestările ce au avut loc la Monumentul Independenței, din Municipiul Râmnicu Vâlcea. 

Mesajul senatoarei Claudia Banu

„Azi, la ceas aniversar, vă urez să avem încredere în noi, în valorile noastre și în puterea de a face bine, uniți și animați de iubirea pentru țară și neam. Pentru că iubim România pentru tot ce înseamnă ea. Peisaje de vis, tradiții unice în lume, bucate din cele mai gustoase, oameni ospitalieri, personalități care au scris pagini în istoria lumii prin fapte, cercetări și performanțe. Aceasta este România noastră! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a transmis Claudia Banu.

Mesajul deputatului Laurențiu Cazan

Deputatul Laurențiu Cazan a transmis urări tuturor românilor și a postat pe pagina sa de socializare și un citat patriot.

„<<Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!>>- Alexandru Vlahuţă”, a scris deputatul PNL pe pagina sa de socializare.

Mesajul prefectului Sebastian Fârtat

„1 decembrie este și va fi mereu sărbătoarea noastră de suflet, pentru că este ziua în care, acum mai bine de 100 de ani, prin curaj și determinare, înaintașii noștri au înfăptuit o țară. Această țară – edificiul cel mai mare al poporului nostru pe care cu toții suntem datori să-l prețuim și să-l cinstim în numele străbunilor noștri care l-au clădit prin jertfă de sânge și pentru copiii noștri de a căror educație în spiritul respectului față de trecut suntem cu toții responsabili. 

1 decembrie este un simbol al trăiniciei peste veacuri a idealurilor și valorilor noastre naționale și despre cum oameni cu aceleași idealuri, origini și credințe au dorit să fie împreună. Nu e vorba doar despre trecut, ci despre cum ne regăsim valorile trecutului în prezent și în noi înșine. 

1 decembrie este ziua tuturor celor care simțim și gândim românește, o zi a tuturor celor care ne prețuim istoria și identitatea oriunde ne-am afla. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a fost mesajul transmis de prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Mesajul deputatului Cristian Buican

„Aceasta este o zi pe care jertfele strămoșilor și voința lui Dumnezeu au lăsat-o românilor pentru a se bucura de o renaștere națională, pentru a ne reaminti de prețul plătit, de dificultățile care ne stau în față și de speranța care trebuie să ne însuflețească pentru a le înfrunta. Aceasta este ziua noastră, adică a fiecăruia dintre noi  și a noastră împreună; este ziua în care trebuie să fim mai conștienți decât oricând, de datoriile și virtuțile care ne țin împreună, fără de care niciunul dintre noi nu ar putea reuși vreo întreprindere. Această zi este un moment al adevărului, al legăturii cu trecutul și al proiecției în viitor. Este o zi care ne găsește în fața a numeroase și serioase provocări, dar care ne arată că putem trece peste ele cu efort și demnitate. 

Fără realism și onestitate, fără solidaritate și angajament deplin pentru cauza națională, nu putem fi nici prieteni de încredere și aliați de nădejde, nici stăpâni în propria țară. Credincioși nouă înșine, suntem fideli valorilor și angajamentelor noastre față de prieteni și aliați.
Liberalii, ca făuritori de țară și de națiune, cheamă fiecare cetățean al României la ziua aceasta a națiunii civice române, în care se regăsesc toți fiii țării fără vreo deosebire, și se angajează să rămână apărătorii virtuților naționale în Concertul European și Nord-Atlantic.
Respectos omagiu înaintașilor și stăruitoare speranță urmașilor noștri; prin aceasta ne găsim propriul rost de români!”, a transmis, de asemenea, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img