Zeci de cercetași pe traseele montane din Malaia

Peste 90 de cercetași și elevi din Malaia au organiza, weekendul trecut, o activitate educativă ce a constat în refacerea a două trasee montane din zonă. La activitatea de tip camp au participat cercetași din centrele locale Lupii Ageri Popești- Leordeni, Aventura Pitești și Danubius Giurgiu, plus 14 elevi din Malaia. Aceștia au refăcut traseele deteriorate către cascada Scoruș și Fântâna Brătienilor. 

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani au avut ocazia să învețe ce înseamnă să te deplasezi în siguranță în munți, cum se poate recunoaște un traseu montan și care sunt diferențele dintre marcajele turistice. 

Mai mult, aceștia au avut ocazia să învețe care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire pe munte, iar apoi, cu pensulă și vopsea, au refăcut marcajele turistice deteriorate.

Elevii din clasele a șaptea și a opta din Malaia, fără experiență cercetășească, au primit îndrumare și sfaturi de la șeful centrului local Lupii Ageri Popești Leordeni, Ovidiu Ciutescu 

Cercercetașii Lupii Ageri Popești- Leordeni nu sunt pentru prima oara la Mălaia 

Șeful centrului local Lupii Ageri Popești Leordeni, Ovidiu Ciutescu, născut în Vâlcea, își doreste ca acest camp, organizat pentru prima oară în zona Malaia, să devină o tradiție pentru cercetași.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img