TESTAREA ELEVILOR, ÎNCĂ O NECUNOSCUTĂ PENTRU ȘCOLARI ȘI PROFESORI

La nivel de Guvern s-a luat decizia impunerii testarii elevilor pentru covid in fiecare saptamana in unitatile de invatamant de doua ori pe saptamana, lunea si joia. Totusi, deocamdata nu exista o procedura elaborata de catre ministerul sanatatii prin care sa se expice cum vor fi tesati elevii in scoli.

Exista si unii profesori care nu sunt de acord cu testarea elevilor, motivul principal fiind timpul prea mult pierdut pentru testare.

In ceea ce priveste procentul de vaccinare a copiilor, la nivel de inspectorat scolar nu se poate fae o statistica, deoarece nu o exista o procedura reglementata din punct de vedere legal. Inspectoratul Scolar Valcea a demarat o campanie de incurajarea a vaccinarii penru copii impreuna cu Directia De Sanatate Publica Valcea, si, in cele din urma s-a dovedit un succes. Tot mai multi copii au inceput sa se vaccineze anti covid.

La Scoala Generala “Take Ionescu” copiii au inceput sa se vaccineze, insa procentul este destul de scazut. Prin campaniile de informare a parintilor si a copiilor reprezentantii scolii spera ca rata de vaccinare in randul elevilor  sa creasca.

Parintii doresc testarea elevilor in scoli, insa raman reticenti in cazul vaccinarii copiilor.

Conform Inspectoratului Judetean Valcea, judetul Valcea se afla pe locul trei in tara in ceea ce priveste procentul de vaccinare a cadrelor didactice. Doar trei scoli din judet  nu indeplinesc criteriul de vaccinare pentru a se putea realiza procesul de invatamant cu prezenta fizica

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img