SURPRINZĂTORUL DALI, LA RÂMNICU VÂLCEA

La Muzeul de istorie a judetului Valcea Aurelian Sacerdoteanu a avut loc vernisajul expozitiei Surprinzatorul Dali, o colectie privata de litografii, ceramica, tapiserii, matase, argint si bronz , pusa la dispozitie de ….Kesauri, reprezentant al companiei ART EXPO SIA din Lituania.

Primul contact al lui Kesauri cu orasul nostru a fost o vizita, in urma cu cativa ani, la Biblioteca Antim Ivireanul care este partenera in organizarea acestei inedite expozitii prin asigurarea sprijinului logistic.

Legatura lui Kesauri cu Romania consta in faptul ca bunicul sau a trait in Basarabia Romaneasca, iar legatura cu arta o mosteneste de trei generatii, tragandu-se dintr-o familie de pictori si colectionari de opere de arta.

Organizarea de expozitii in Romania a inceput cu putin timp inainte de pandemie. Expozitia care tocmai a fost vernisata la Rm. Valcea face parte dintr-o serie de expozitii itinerante.

In incheiere, Kesari a multumit tuturor celor care timp de 2 luni s-au implicat in organizarea acestei expozitii precum si celor prezenti la vernisaj.

Lucrarile expuse pe simezele Muzeului de istorie sunt insotite de certificatele de autenticitate, texte explicative iar cei care doresc mai multe informatii pot accesa si un ghid audio. Expozitia cuprinde 150 de opere de arta, este structurata pe 3 categorii: pictura, tapiserie si ceramica, realizate prin diferite metode si va fi disponibila publicului incepand de marti 22 noiembrie pana in luna februarie 2022.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img