ȘEDINȚĂ CU CONTRE ÎN CONSILIUL LOCAL RM. VÂLCEA

In aceasta saptamana a avut loc inca o sedinta de consiliu local desfasurata cu discutii in contradictoriu si intepaturi intre consilieri si primar, cel care a propus la punctual 3 de pe ordinea de zi  Proiect de hotarare privind regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Local al municipiului și Raport aprobare ROF Consiliul Local. Viceprimarul Andrei Gheorghiu a propus un amendament pentru acestproiect, în care spunea ca ședințele de Consiliu Local să fie transmise live și în momentul în care ședința se desfășoară în mediul online, dacă este cazul.

Consilierul PNL Bogdan Popa a propus ca, pe lângă ședințele de Consiliu Local care sunt deja transmise live pe pagina oficială a primăriei, ședințele comisiilor de specialitate să fie și ele transmise live pentru publicul larg.

Pentru a-si argumenta spusele, Bogdan Popa a facut referire la art. 31 din Constitutia Romaniei care reglementeaza dreptul la informatie. De asemenea a mai amintit si art. 121 si 122 in care se arata ca :

Astfel, prin caracterul public al sedintelor consiliilor locale, cetatenii au posibilitatea participarii la sedinte sau sa le urmareasca live.

Consilierul PNL Bogdan Popa a readus in discutie acest amendament deoarece a mai fost propus in alte sedinte dar a fost respins.   

Pentru lamuriri a intervenit primarul Mircia Gutau, initiatorul proiectului, care a subliniat ca de la inceputul acestui mandat doar o singura sedinta nu a fost transmisa live deoarece, la acel moment nu se incheiase contractul, in valoare de 4000 lei / sedinta, cu furnizorul acestui serviciu, insa pentru anul viitor va prinde in buget si aceste cheltuieli.

   Pentru linistirea spiritelor a intervenit si secretarul general Ion  Didoiu.

În timp ce era la cuvânt consilierul PNL, Bogdan Popa, primarul și președintele de ședință au decis că discuția treneaza, așa că i-au tăiat microfonul consilierului liberal și au trecut la vot.

Cu 14 voturi pentru, amendamentul propus de viceprimarul Andrei Gheorghiu a fost adoptat.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img