Pentru a cinsti cum se cuvine Nasterea Mantuitorului, dupa 40 de zile de post si participarea la slujba, romanii sarbatoresc acest important eveniment si prin reunirea familiei la masa traditionala de Craciun. O alternativa de a petrece acest frumos moment este oferit de Pensiunea Minodora, din zona Polovragi, judetul Gorj.
Dupa 2-3 ore la foc domol, carnea se fierbe bine incat devine frageda si gustoasa.
La pensiunea Minodora, legumele, carnea si toate ingredientele folosite sunt bio din gospodaria proprie, de la poalele Polovragiului. Aici puteti savura si o portie sanatoasa de bulz, gatita dupa reteta proprie.
Dupa ce amestecul este bine framantat, bulzul se pune pe gratar, alaturi de carnati ,de la care capata arome imbietoare.
Specific acestei zone este si tocanul de oaie, stiind fiind ca in zona sunt multi ciobani cu oi cornute, ca la munte.
La Pensiunea Minidora si painea este facuta in casa.
Din meniul pensiunii Minodora nu lipsesc muschiuletul afumat si carnatii Trandafir
Masa de Craciun nu este completa fara traditionalul cozonac si acesta realizat dupa reteta strabunicii.