Romanii obligati sa isi monteze repartitoare

Românii mai au două luni la dispoziție pentru a monta repartitoare invididuale la calorifere. Termenul limită este până la 31 decembrie 2023, insa toti cei care vor să-și monteze astfel de echipamente de contorizare individuală nu pot face nimic, asta pentru că doar asociațiile de proprietari pot încheia contracte cu furnizorii de repartitoare. 

Legea eficienței energetice presupune montarea de repartitoare individuale la calorifere pentru individualizarea consumurilor de energie, pentru încălzire sau răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament. Fiecare locatar va plati in functie de consumul sau real de caldura, ceea ce poate sa conduca la o folosire mai constienta a energiei termice si, in final, la economii financiare.

Valcenii nu sunt de acord cu legea eficientei energetice, intrucat considera ca montarea reaprtitoarelor individuale la calorifere nu aduc niciun beneficiu, din contra, se tem ca vor plati sume mult mai mari de bani pentru incalzirea termica.
Dacă în cadrul asociației de proprietari se decide să nu se facă aceste investiții, românii nu vor putea să-și achiziționeze repartitoare individuale. Cei care nu se conformează vor plăti amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img