RECENSĂMÂNT INFORMATIZAT ÎN 2022

Dupa amnarea recensamnatului de anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta va avea loc un nou recensamant al populatiei din Romania. Ca un element de nouate, este pentru prima data cand in Romania acest proces de masurare a populatiei va fi complet informatizat.

Recensamantul va cuprinde 2 etape, una care se va desfasura in format online, iar ceaq de-a doua va consta in deplasarea recenzorilor la locuintele persoanelor care nu au acces, sau nu sunt familiarizati cu procedura in format online.

In ceea ce priveste judetul Valcea pentru  recenzarea populatiei este nevoie de actualizarea hartilor ce contin strazile din judet, precum si realizarea centrelor de instructaj a recenzorilor, centre care se vor afla anul acesta in municipiu, in Dragasani, Babeni, Balcesti, Brezoi si Hoezu.

Populatia estimata pentru judetul nostru este mai mica anul acesta, aceasta scadere a numarului de locuitori din judet fiind cauzata de mai multi factori.

Desi acest proces nu este relevant in randul populatiei, recensamantul are o improtanta majora, deoarece toate primariile din tara vor beneficia de buget in functie de numarul de locuitori. Astfel, devine crucial ca toti oamenii sa raspunda pozitiv acestei initiative a autoritatilor romane.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img