Proiecte și piedici pentru comuna Lungești

Primăria Lungeşti are depuse la Compania Național de Investiții cinci proiecte ce presupun extinderea sistemului de canalizare, construirea a două poduri, construirea bazinului de înot și a complexului sportiv. De asemenea, pe teritoriul comunei Lungești se desfășoară mai multe proiecte, majoritatea fiind aproape finalizate.

Construirea unui bazinului de înot şi a unui complex sportiv reprezintă două obiective extrem de importante pentru primarul Tiberiu Costea. Proiectul ce prevede construirea bazinului de înot a fost demarat în urmă cu cinci ani, a primit avizele necesare, dar încă se așteaptă finanțare pentru el. De asemenea, faptul că nu există rețea de gaze naturale în comună reprezintă un mare inconvenient pentru realizarea acestui proiect îndrăzneț, spune primarul comunei Lungești, Tiberiu Costea.

„Proiectul depus pentru construirea unui bazin de înot este un proiect prototip pentru o perioadă de 6 ani. Se merge pe anumite variante care sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Singurul inconvenient de care ne-am lovit este faptul că localitatea nu are reţea de gaze, acest lucru fiind strict necesar pentru încălzirea apei pentru bazinul de înot şi a întregii locaţii. În acest sens proiectul de gaze este într-o fază destul de avansată. Eu cred foarte tare în finanţarea lui, iar cei care ar trebui să îşi asume acest lucru sunt cei care ne minţeau, spunându-ne să facem proiecte pentru gaze fiindcă sunt foarte mulţi bani care vor veni. Ne-am dat peste cap să facem parteneriate cu localităţile vecine, fiindcă una dintre condiţii era sa fie cel puţin 1000 de gospodării ca proiectul să fie eligibil, să aibă punctajul maxim şi o declaraţie pe propria răspundere că acele gospodării vor fi racordate şi vor fi bani alocaţi din fondurile primăriilor”, a precizat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.

În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru amenajarea unui punct de prim ajutor, vestiare, saună, o staţie de tratare şi pompare a apei, staţie de filtrare apă, centrală termică și parcare.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img