Primul caz de infectare cu tulpina Delta în Vâlcea

Tupina Delta își face apariția și în județul Vâlcea. Miercuri, 18 august, reprezentanții DSP Vâlcea au anunțat faptul că la nivelul județului s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu virusul Sars- COV-2 în varianta Delta.  Acesta este primul caz de infectare cu noua tulpina Delta în județul Vâlcea. Analiza a fost prelevată și trimisă la un laborator specializat din județul Dolj în urmă cu două săptămâni, în același timp când a fost anunțat și primul focar de la Primăria Râmnicu Vâlcea, dar reprezentanții DSP nu pot confirma dacă este vorba despre un angajat al primăriei.

Persoana infectată acum cu tulpina Delta este vaccinată și are o stare de sănătate bună, spun reprezentanții DSP Vâlcea.

De asemenea, la nivelul județului sunt înregistrate 13 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și două focare active, unul la o insituție publică, iar cel de-al doilea focar, înregistrat recent la o societate comericală.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.504 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 si 594 decese.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img