La Gușoeni, primarul își dorește să extindă parcul fotovoltaic prin care produce energie verde și în același timp reduce considerabil costul facturii pe care administrația locală o plătește periodic pentru iluminatul stradal și instituțiile publice.
„Curentul produs de actuala centrală intră în sistemul național și este un lucru bun. Anul trecut am consumat curent de un miliard de lei și ni s-a amortizat consumul la jumătate. Trebuie să spun totuși că în localitate avem iluminat stradal în toate satele, care funcționează fără restricții. Sistemul de iluminat este unul inteligent, cu telegestiune, la ora 12 noaptea scade la jumătate consumul. La Gușoeni funcționează de peste patru ani această centrală fotovoltaică, și îmi aduc aminte că în anul când s-a construit nu am putut organiza ziua localității fiindcă se montau panourile, iar în toamna respectivă i-am dat drumul. În momentul acesta energia electrică este o mare problemă, suntem în discuții cu privire la mărirea centralei. Avem un plan urbanistic zonal prin care am mărit acea zonă și am tras de limita extravilanului până la acel aliniament de unde începe plantația de nuci, transformând-o în zonă administrativ – industrială, pentru a putea monta în continuare panouri fotovoltaice. Prin urmate, pe tot acel deal putem pune panouri fotovoltaice și, indiferent de situație, noi suntem hotărâți să extindem acest proiect”, a precizat primarul localității Gușoeni, Nicolae Concioiu.
Prin această inițiativă, primăria urmărește să economisească sume considerabile pentru bugetul local și să scape si de grija facturilor la energie.