Primăria Râmnicului a obţinut fonduri pentru construirea a două noi creşe

Primăria Râmnicului a obţinut fonduri pentru construirea a două creșe, una în zona Goranu și cealaltă pe strada Morilor.

Ca urmare a demersurilor făcute de Primăria Municipiului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat marţi, 8 martie, prin vocea ministrului Cseke Attila, că s-a aprobat finanţarea de la bugetul central pentru realizarea a două creşe în Râmnicu Vâlcea, informează biroul de presă al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Pentru cele două unităţi amplasate una în zona Goranu (de dimensiuni mari), iar cealaltă pe strada Morilor (de dimensiuni medii), MDLPA va demara în perioada următoare procedura de achiziţie publică a lucrărilor de execuţie.

Conform proiectelor-tip, creşa mare va avea o capacitate de 100 – 110 copii, iar cea medie  de 60 – 70 copii. Mai mult, clădirile vor fi bine izolate pentru un consum minim de utilităţi necesar funcţionării, vor putea beneficia de panouri fotovoltaice, iar în jur vor fi amenajate spaţii de joacă în aer liber pe baza unui raport de cel puţin 10 mp/copil.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img