Pompierii vâlceni se alătură forțelor din Grecia

Pompierii români au plecat vineri, 20 august, în Grecia, pentru a oferi sprijin forțelor care intervin la stingerea incendiilor violente din această țară. Este pentru a doua oară când pompierii români se alătură forțelor din Grecia. Prima misiune de acest fel a avut loc acum două săptămâni.

Alexandru Csilik, comandant modul pentru Grecia
”Știu că v-a fi greu. Mă aștept la ce este mai rău acolo, dar am ales oameni cu experiență, oameni care s-au oferit ca și voluntari pentru experiența asta și care sunt devotați acestei meserii. E un plus pentru noi având în vedere că oamenii au deja experiența intervențiilor din republica elenă de a ușura munca de coordonare și organizare a intervenției.”

De asemenea, 12 militari pompieri vâlceni și două autospeciale fac parte din noul modul de intervenție pe care țara noastră îl trimite în sprijinul echipajelor care luptă pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată din Grecia. Pompierii români intervin în trei localități din zona Attica. Potrivit reprezentanțiilor ISU Vâlcea cei 12 pompieri militari s-au implicat în mod voluntar în această misiune.

Cătălin Popescu, purtător de cuvânt ISU Vâlcea:
”Este vorba de 6 colegi de la detașamentul Râmnicu Vâlcea și 6 de la detașamentul Drăgășani. Ei au plecat în acesată misiune încă de vineri. Duminică dimineața deja au intrat alături de colegii în dispozitiv de protecție și stingere a incendiilor din zona Attica. Este vorba de 3 localități care au fost repartizate de colegii greci. Noi avem și două autospeciale în această misiune.”

De această dată, România trimite în Grecia 142 de pompieri, 8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 3 cisterne, un centru de comandă, două containere multi risc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic printre care și o dronă ce va survola zonele de intervenție.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI
”Vor pleca, astăzi la ora 14, 142 de militari, 28 de autospeciale. Nu este mare diferență între dispozitivul de acum și cel de acum două săptămâni, decât că sunt mai multe mașini de stingere. Sunt 8 în loc de 6 și trei cisterne în loc de două. Misiunea este prevăzută ca data trecută pentru aproximativ zece zile cu posibiltate de extindere.”

Alături de cei din Vâlcea se află pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la unitatea specială de intervenții și de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Timiș. Această misiune este un răspuns la solicitarea de asistență internațională trimisă de statul elen prin mecanismul european de protecție civilă.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img