Pompierii militari, în luptă cu flăcările

Miercuri, 2 februarie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea a trei incendii în Cernișoara, Nicolae Bălcescu și Oteșani.

Astfel, o casă de locuit din Cernișoara a fost cuprinsă de flăcări din cauza unei afumători, anunță ISU Vâlcea. Până la stingere, a ars acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tabla, pe circa 30 mp. Incendiul a fost stins după aproximativ o ora de la anunțarea evenimentului.

Mai mult, în comuna Nicolae Bălcescu flăcările au cuprins o anexa gospodărească dezafectată și circa 200 m gard, iar în localitatea Oteșani flăcările au cuprins vegetația uscată dintr-o livadă unde au fost afectați 20 de pomi fructiferi și vegetația pe aproximativ 20 de ha de pășune. 

„În ambele cazuri, flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor”, informează ISU Vâlcea.

De asemenea, tot marți, 2 februarie, pompierii militari vâlceni au mai fost solicitați pentru stingerea altor patru incendii de vegetație uscată în Râmnicu Vâlcea, zona Colonie, Grădiștea, Băbeni și Prundeni.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img