POLIȚIȘTII VÂLCENI, PROTESTE PE RITMURI HIP HOP

Nemultumiti de salarizare, precum si de alte aspecte privind orele suplimentare si echipamentul celor care trebuie sa vegheze ordinea si linistea publica, Sindicatul Polițiștilor Europeni „Europol”, a inceput pichetarile in tara, din data de 13 decembrie. Astazi, 14 decembrie, in Valcea, peste 50 de sindicalisti au protestat timp de o ora, in fata Institutiei Prefectului Valcea.  Principala  revendicare a sindicaliștilor este aplicarea legii salarizării, care prevede creșterea salariilor etapizat, în patru tranșe, însă cea de a treia, din 2021, a fost amânată de guvernanți, lucru care ar urma să se întâmple și cu tranșa a IV-a programată să se aplice în 2022.

Daca nici de aceasta data vocile sindicalistilor EUROPOL nu vor fi auzite, acestia vor actiona prin alte masuri de protest.

Politistii nu-si doresc decat sa se respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ministrul finanțelor a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării. Cu toate acestea, până în momentul de față politistii nu au nicio garanție cu privire la intențiile pe care le are Guvernul în privința salarizării pentru anul 2022. Dupa aproape o ora de proteste, subprefectul Victor Stanculescu i-a primit pe 3 dintre

Dupa discutii, ION STUPARU, vicepresedintele sindicatului  EUROPOL le-a transmis participantilor la protest cuvantul subprefectului.

Pe 15 decembrie astfel de proteste vor avea loc si in Giurgiu, Botoșani,Satu Mare si Alba. Programul actiunilor prevede ca pe 16 decembrie să fie organizată o acțiune de protest în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, iar pe 17 decembrie o pichetare a sediului celor trei partide politice aflate la guvernare.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img