Numărul incendiilor de vegetație uscată crește în județul Vâlcea

Joi, 10 februarie, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, fond forestier și lăstăriș, în mai multe localități vâlcene, după cum urmează:

– Roșiile, sat Hotăroaia –  au ars circa 20 ha;  

– Ionești, sat Marcea –  au ars circa 10 ha; 

– Oteșani, sat Diaconești –  au ars circa 5 ha;

– Sotenești, sat Deleni –  au ars circa 0,06 ha; 

– Lăpușata, sat Sărulești –  au ars circa 0,3 ha; 

– Bunești, sat Bunești –  a ars circa 1 ha; 

– Fârtățești, sat Cățetu –  au ars circa 3 ha, 

– Zătreni, sat Dealul Văleni –  au ars circa 40 ha.

Potrivit ISU Vâlcea, suprafața totală afectată depășește 80 de hectare de vegetație uscată, litieră de pădure și stufăriș. Mai mult, pe lângă cele 11 incendii de vegetație, inspectoratul a mai gestionat alte cinci intervenții de acest gen, în localitățile Călimănești, Râmnicu Vâlcea, Popești, Lăpușata și Bălcești, serviciile voluntare pentru situații de urgență acționând pentru stingere. 

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru igienizarea terenurilor de către persoane neidentificate. Se fac cercetări de către organele abilitate pentru identificarea acestora și tragerea la răspundere, în funcție de valoarea pagubelor create.

De asemenea, astăzi, 11 februarie, până în ora 15.00, pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată în Milociu, Malaia, Grădiștea, Colonie Nuci, Budești și Bujoreni.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img