NOU CENTRU PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI ÎN RÂMNIC

În județul Vâlcea se află peste 1.600 de copii cu dizabilități. Dintre aceștia, aproximativ 900 sunt cu cerințe educaționale speciale, iar sistemul de învățământ special nu reușește să asigure programul de terapii specifice.

Astfel că, sâmbătă, 29 ianuarie 2022, ora 12:00, s-a ținut evenimentul de inaugurare a centrului multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități. Evenimentul face parte din proiectul #CreștemBINE, demarat de Asociația Zi de Bine în colaborare cu Asociația AVA, în cadrul căruia peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică.

În acest context, centrul incluziv va fi un spațiu în care copiii cu nevoi speciale vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică, în timp ce părinții lor vor primi sprijin emoțional și psihologic.

Andrei Gheorghiu, viceprimar al orașului Râmnicu Vâlcea, a fost de asemenea prezent la evenimentul de inaugurare al centrului, fiind foarte încântat și mândru de cetățenii care se implică în genul acesta de proiecte.

Centrul  primește nu doar copiii cu dizabilități, ci orice copil care are nevoie de sprijin, înțelegere și iubire, ajutându-i pe părinții care se confruntă cu situații foarte dificile.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img