MOȘ NICOLAE A VENIT LA COPIII DIN RÂMNIC

Pentru venirea lui Mos Nicolae, primaria Ramnicului a pregatit, duminica, 5 decembrie,  o seara de basm. In cadrul spectacolului ”Ajunul lui Moş Nicolae”, pe scena din centrul Râmnicului, actorii Teatrului Municipal ”Ariel” au oferit copiilor piesa ”Muzicanţi de poveste”, dupa care a aparut si Mos Nicolae.

Seara magică s-a încheiat cu un concert de colinde.

Sfântul Nicolae este sarbatorit pe 6 decembrie si este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinității, iubit de toti copiii.  Este un personaj real din hagiografia creştină, sărbătorit în calendarul bizantin, dar şi în cel latin, luteran sau anglican, în data de 6 decembrie. În calendarul ortodox, în această dată este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, fiindu-i atribuite nu mai puţin de 21 de miracole. Nicolae obişnuia să-i ajute pe oamenii săraci fără ştirea lor, de aceea Moş Nicolae nu se arată niciodată si lasa darurile in ghetutele asezate la usa de la intrare.

Părticele din moastele sfantului Nicolae se află și la noi în țară, la Mănăstirea Aninoasa, din judeţul Argeş, iar, din secolul XIX, mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se păstrează la Biserica Sf. Gheorghe Nou, din Bucureşti.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img