MODIFICĂRI ÎN NOUL COD RUTIER

În urma faptului că numărul persoanelor decedate într-un accident rutier a crescut cu 8% în 2021, dar şi de creşterea gradului de agresivitate a şoferilor în trafic, guvernul a luat decizia de a modifica codul rutier.

Ordonanța Guvernului a fost aproată în data de 26 ianuarie 2022, iar noile reguli urmează a fi aplicate din data de 26 februarie.

Poliția vrea sancționarea șoferilor agresivi în trafic iar una dintre soluții va fi redefinirea condusului periculos și creșterea amenzilor .

Autoritățile au decis ca în noul Cod Rutier, o depășire periculoasă sau claxonatul excesiv să fie sancționate mult mai drastic. 

Polițiștii primesc pârghiile pentru a fi mult mai vigilenți iar șoferii vor fi prinși mai rapid și des dacă nu respectă circulația pe drumurile publice.

În cazul în care participantul în trafic săvârșește acest comportament agresiv, amenda pornește de la suma de 580 de lei si poate ajunge pana la 725 de lei, plus 4-5 puncte de penalizare, iar in cazul in care in urma comportmentului agresiv se săvârșește un eveniment rutier cu pagube materiale, cuantumul amenzii crește de la 870 de lei la 1160 lei.

La nivelul județului Vâlcea, principalele cause generatoare de evenimente rutiere sunt urmatoarele: abateri biciclisti,neadaptare viteza, neacordare prioritate, traversare neregulamentară.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img