Locurile de parcare, o eternă problemă în Râmnicu Vâlcea

In timp ce in majoritatea statelor europene problema locurilor de parcare a fost rezolvata destul de simplu prin metode precum impunerea dezvoltatorilor imobiliari de a asigura locuri de parcare odata cu construirea imobilului sau obisnuirea cetatenilor  in a plati pentru serviciile de parcare, in Ramnicu Valcea problema persisita.

Presedintele PNL Valcea, Virgil Pirvulescu, propue un proiect pentru a crea noi locuri de parcare, dupa spusele acestuia in Ramnicu Valcea sunt locuri insuficiente de parcare, mai exact sunt 35.549 de apartamente si doar 18.173 de locuri de parcare.

Totusi, acest proiect are anumite lacune, in sensul in care un cetatean care are in proprietate atat un teren cat si un apartament pe teritoriul orasului Ramnicu Valcea, acesta nu poate sa-si procure un loc de parcare. Totodata, in regulament nu se precizeaza nimic cu privire la blourile construite dupa anul 1990.

Intrebat despre posibilitatea construirii de parcari supraetajate in diferite cartiere din oras, presedintele PNL a precizat ca nu se afla bani in buget.

Pe de alta parte, cetatenii au diferite nemultumiri cu privire la locurile de parcare din oras. Unii considera ca lipsa locurilor de parcare este o problema ce dateaza din epoca comunismului, cand s-au construit blocuri intr-un mod haotic. 

Alti cetateni considera ca metodele de plata sunt prea complicate pentru ei si nu se pot descurca in a-si achizitiona un loc de parcare si ca oamenii ar trebui sa foloseasca mai putin masina.

In realitatea situatia lipsei locurilor de parcare reprezinta o problema in primul rand de mentalitate, atat in cazul decidentior locali, cat si in cazul cetatenilor.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img