La Mălaia încă se așteaptă fonduri pentru dotarea școlilor cu pachete IT

Ministerul Fondurilor Europene a pus în așteptare proiectul primăriei Mălaia prin care se dorea dotarea școlilor privind întregul pachet IT. Primarul, Gheorghe Dinculescu este contrariat de această decizie în condițiile în care inițial proiectul a fost declarat eligibil, dar până în acest moment nu a primit finanțare.

 „Proiectul este depus în anul 2020, în vara acestui an am primit o adresă prin care am fost anunțați că proiectul este eligibil, dar în așteptare. Nu știu cum să definesc acest răspuns, ce să le spunem copiilor. Eu consider că ar trebui să nu ne mai pună să facem proiecte, adică teancuri de hârtii fără rost, de dragul de a cheltui banii. Să nu se mai vorbească despre schimbarea procesului de învățământ, de marele proiect „România educată și dezvoltată”, să se oprească. Norocul nostru este că nu am așteptat după acest proiect, am făcut tot ceea ce a fost posibil și copiii noștri au avut la timp tablete și laptopuri când pandemia îi ținea acasă. Nu am așteptat să le aducă statul, dar avem nevoie urgentă de proiectoare și table inteligente care au devenit o necesitate, nu mai sunt privite ca un fenomen modern. Cu toate acestea, statul a pus proiectul necesar copiilor noștri în așteptare”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Pentru că există totuși o nevoie acută, primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, a reușit să achiziționeze inițial două table interactive, iar dotarea școlii cu tot ceea ce însemnă pachet IT nu se oprește aici. Pe parcurs elevii și profesorii vor primi tablete grafice, videoproiectoare și table interactive pe care să le folosească în timpul anului școlar.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img