IPJ Vâlcea: 19 amenzi pentru încălcarea măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei de COVID

Polițiștii vâlceni continuă activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Astfel, în data de 16 noiembrie, aceștia au aplicat 19 amenzi în conformitate cu Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Mai mult, au fost verificate 79 de societăți comerciale, 146 mijloace de transport și au fost legitimate/ verificate peste 2.000 de persoane, informează IPJ Vâlcea.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea reamintește următoarele: 

  • Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00. 
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.
  • Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.
  • Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere (doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.
  • Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.
- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img