Investiții pentru învățământul din Roești

Primarul comunei Roești, Gheorghe Drăghici, are în vizor reabilitarea și modernizarea unei clădiri mai vechi pentru a fi transformată în grădiniță. În prezent, școlarii și preșcolarii din zona Cuieni învață în aceeași unitate de învățământ.

„Școala nouă va rămâne cu actuala ei funcție, iar pe cea veche o vom transforma în grădiniță. Ministerul Dezvoltării ne-a trimis o informare prin care ni se aduc la cunoștință oportunitățile de finanțare existente în cadrul PNRR pentru infrastructura de educație. Intenționăm să profităm de aceste fonduri, ținând cont că trebuie să îmbunătățim constant condițiile de învățământ”, a declarat primarul Drăghici.

Potrivit edilului, clădirea grădiniței va fi dotată cu panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și va fi termoizolată.

„În prezent, în fosta școală, care are ăn jur de 700 de metri pătrați, avem o sală multifuncțională și biblioteca, dar există spațiu suficient și pentru amenajarea unr spații aferente grădiniței”, a adăugat primarul Gheorghe Drăghici.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img