ÎNCA 16 AUTOBUZE NOI, PE STRAZILE RÂMNICULUI

Marţi, 23 noiembrie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru un lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 m care urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu în baza proiectului cu finanţare europeană “Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile” iniţiat de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea.

Obiectivul acestei achizitii il reprezinta reducerea emisiilor de carbon, in municipiul Rm. Valcea. Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este o firma din Turcia iar valoarea contractului este de aproape 18.600.000 lei fără TVA pentru 12 autovehicule de tip Otokar Kent C CNG. 

Noile autovehicule, al căror termen de livrare în municipiu este de 12 luni, au motorizare pe bază de gaz natural comprimat, au o capacitate maximă de transport de 101 pasageri, şi au costuri de operare reduse.

Datorită podelelor joase şi rampelor de acces, aceste vehicule facilitează îmbarcarea sau debarcarea tuturor pasagerilor, iar pentru confortul şi siguranţa pasagerilor, autobuzele din gama urbană Otokar sunt echipate cu cele mai noi dispozitive tehnologice şi de comunicaţii.

Din partea furnizorului, contractul a fost semnat de directorul Otokar în Romania.

Cele 16 autobuze Otokar se vor alătura celor 7 autobuze Mercedes Benz, alimentate de asemenea cu GNC, achiziţionate în cadrul unui alt proiect cu finanţare europeană, care au intrat în flota ETA SA la începutul acestui an.

În cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene, este în plină desfăşurare modernizarea autobazei ETA SA de pe strada Depozitelor.

Societatea ETA SA beneficiaza si de proiectul cu fonduri europene ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea”, care urmăreşte modernizarea celor 90 de staţii de călători prin dotarea cu adăposturi conforme cu normele de siguranţă rutieră şi cu arhitectura oraşului, prioritizarea transportului public prin managementul adaptiv al traficului rutier, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul companiei de transport public.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img