Fost orfelinat modernizat de Consiliul Județean Vâlcea

Dupa ce C.J.Valcea a reabilitat mai multe cladiri, precum: Școala Populară de Arte și Meserii; Căminul de la Măciuca; Policlinica cu Plată, pe 15 septembrie a fost inaugurat si  Complexul de Servicii Comunitare din Râmnicu Vâlcea. Proiectul a presupus creserea eficientei energetic a cladirii. Dupa taierea panglicii inaugurale si sfintirea noii cladiri de catre IPS Varsanufie, Constantin Radulescu, presedintele CJ a facut o scurta prezentare a procesului de reabilitare a unei cladiri vechi de peste 45 de ani.

Aproximativ 1,6 milioane de euro, fonduri europene, au fost investite în acest spațiu care depaseste standardele minime europene, de care vor beneficia, anual, peste 250 de copii cu probleme speciale din județul Vâlcea. Cladirea este prevazuta cu spatii de primire, Sali de mese, dormitoare, cabinete de chinetoterapie, psihoterapie, ludoterapie.

Pe parcursul anilor cat au durat aceste lucrari capitale, constructorul s-a confruntat cu situatii dificile dar carora le-a facut fata, astfel incat sa predea lucrarea conform acestui proiect ambitios.

Complexul funcționează în subordinea DGASPC Vâlcea și este destinat, în principal, furnizării de servicii sociale de îngrijire și recuperare medicală pentru copiii cu dizabilități.

Prin finalizarea acestui obiectiv de investiții, care a constat in cresterea eficientei energetice a Complexului de Servicii Comunitare se vor oferi servicii de asistenta sociala de inalta calitate.  Contributia CJ la realizarea acestui obiectiv este de 1 milion de lei.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img