Finantare europeana, in pericol

In data de 23 octombrie, in cadrul unei intalniri, unde a participat Adrian Caciu, ministrul fondurilor europene, li s-a adus la cunostiinta primarilor care erau inscrisi in POIM Apa si Canalizare ca vor primi finantare pe o alta axa, decat cea semnata anul trecut.

Liberalul Laurentiu Cazan, sustine ca proiectul in valoare de 139 milioane euro ce s-a semnat in cursul anului trecut, prin eforturile PNL Valcea, nu a fost gestionat in bune conditii de catre APAVIL, Consiliul Judetean si Primaria Municipiului Rm Valcea, sustinand ca nu au fost bani de cofinantare.

Proasta gestionare a managementului acestui proiectul a dus la pierderea a celor 139 milioane de euro.

De asemenea, presedintele ADI APA, sustine ca impreuna cu Consiliul Judetean si Apavil, se va transfera finantarea de pe programul POIM pe programul de finantare durabila. Astfel, noul program PDD se lanseaza in luna ianuarie.

In prezent, proiectul este imparti in 2 programe pentru a putea cheltuii intreaga suma de bani alocata. Un programu major unde 33 de localitati vor beneficia de finantare intreaga incepand din luna ianuarie a anului viitor si programul nemajor unde sunt incadrate   localitatiile ramase nefinalizate in programul din 2008.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img