Festivalul ”Florile Govorei”, tradiție de peste 50 de ani

După un an de întrerupere din cauza pandemiei, festivalul ”Florile Govorei” a ajuns la cea de-a 51-a ediție. Primarul localității, Mihai Mateescu, consideră că acest festival contribuie la promovarea stațiunii cu cel mai curat aer din România. Pentru turiștii aflați în stațiune, dar și pentru toți vâlcenii, iubitori ai cântului și portului popular, primarul împreună cu consilierii locali au pregătit două zile de sărbătoare.

Mihai Mateescu, primar Băile Govora
”Acest festival se vrea nu neapărat o sărbătoare chef, nu știu ce Dumnezeu, ci pur și simplu o sărbătoare din care să tragem concluzia dacă turiștii au avut o țintă precsiă vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în oraș și dacă ei pot duce la rândul lor, din gură în gură, ideea de promovare a turismului balnear din Băile Govora.

Față de anii trecuți când primăria aloca o sumă bani din bugetul local pentru a susține festivalul local, anul acesta cei aproape 95.000 de lei sunt obținuți doar din donații și sponsorizări.

Mihai Mateescu, primar Băile Govora
”Acest fond, vreau să fiu foarte bine înțeles: niciun leu din această sumă nu este din bugetul local; niciun leu! Chiar organizarea logistică, ce presupune afișe, tot ce vedeți dumneavoastră nu are nicio legătură cu banul public. Am ținut enorm de mult ca la această mare sărbătoare să deschidem cu două teme majore ale acestui festival, și anume partea ce ține de I.C. Brătianu, artizanul, fondatorul Băilor. Acest mare Brătiani, care știți foarte bine ce a făcut pentru acest oraș. Dacă noi suntem aici, noi epigonii, cum spune spune Eminescu, suntem datorită acestor contribuții majore istorice, politice și economice ale marilor Brătieni. Nu putea să fie aici decât un om de mare ținută intelectuală, o fiică a Govorii, și anume Ionela Dinescu.”

O altă temă care va fi abordată va fi promovarea turismului medical susținută de medicul Răzvan Costinea, de asemenea de origine din Govora.

Mihai Mateescu, primar Băile Govora
”Distracție pe diferitele paliere, teatru Ariel. Avem anumite legate de concursuri sportive, anumite legate de muzică pe toate gusturile și culminăm cu concerte extraordinare duminică, și anume cu Lidia Buble.”

Sâmbătă, cu începere de la ora 18:00, în parcul central se va desfășura programul artistic susținut de ansamblul Miorița din Vaideeni, Elena Ghiftulete, Valentin Zamfira, Florin Vasilică și grupul Teleormanul. Duminică, buna dispoziția va fi asigurată de ansamblul Moștenitorii din Pietrari, Plaiuri Muscelene din Câmpulung Muscel, Claudia Titulescu, Ovidiu Homorodean. Cele două zile ale festivalului ”Florile Govorei”, ediția cu numărul 51, se vor încheia cu un foc de artificii.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img