EXERCIȚIU ÎN CAZ DE ACCIDENT CHIMIC PE PLATFORMA OLTCHIM

Astazi, 25 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a desfăşurat un exerciţiu de cooperare pentru înlăturarea urmărilor producerii unui accident major în care sunt implicate substanţe periculoase pe Platforma Chimică. Exerciţiul a început la ora 10 în Sala de Pavilionul central cu prezentarea concepţiei exerciţiului și caracteristicile operatorului economic.

In aceste zone se stabilesc, in functie de substanta eliberata in astfel de situatii, viteza si durata vantului, precum si cantitatea substantei chimice

In acest caz, locuitorii din zonele apropiate unui astfel de accident, cum ar fi, in acest caz, Mihaesti si Rm. Valcea, trebuie sa stea in case si sa isi etanseze locuintele.

Persoanele surprinse afara trebuie sa respecte regulile impuse de catre autoritati

Zona a treia este zona in care persoana aflata in acel areal poate fi evacuata

Pe langa aceste operatiuni se mai face si decontaminarea personalului surprins la locul de munca, trecerea prin dusuri dupa care se merge intr-o zona sigura.

Conform scenariului, dispeceratul operatorului economic afectat a declanşat semnalul  ALARMĂ LA DEZASTRE compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele, prin sistemul centralizat de alarmare pe întreaga platformă industrială şi a executat înştiinţarea operatorilor economici, localităţilor învecinate  şi Centrul Operaţional, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Exerciţiul care s-a desfăşurat pe Platforma Chimică şi împrejurimi, s-a incheiat cu semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI”- format dintr-un sunet continuu, de aceiaşi intensitate, cu durată de 2 minute.

Exerciţiul a avut drept scop testarea: planurilor de urgenţă externă (în afara operatorului afectat) şi internă, a procedurilor de urgenţă, precum şi evaluarea capacităţii de intervenţie şi pregătire a personalului propriu şi al instituţiilor care asigură funcţiile de sprijin în cazul producerii unui accident major.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img