EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, FINANCIARĂ ȘI JURIDICĂ LA GIMNAZIU

Pe data de 16 noiembrie in Parlamentul Romaniei a fost adoptate noi modificari ale Legii Educatiei Nationale. Curriculumul naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial a fost modificat, iar pe langa educatie antreprenoriala, in scoli se vor preda doua noi materii, educatie financiara si juridica.

Presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin, Cristina Chiriac, declara ca a demarat impreuna cu Federatia Patronatelor Pentru Petrol si Gaze proiectul national intitulat “Pactul pentru Munca”, deoarece s-a observat ca in Romania exista mult mai putini antreprenori fata de celelalte tari din Uniunea Europeana. In principal s-a dorit ca educatia antreprenoriala sa fe predata in scoli inca din perioada gimnaziului.

In plus, se doreste ca orele de eudcatie antreprenoriala sa nu se rezume doar la teorie. Pentru presedintele Conaf este important ca in cadrul orelor destinate acestei materii sa existe si semnarii in care oameni care activeeaza in diferite domenii de business sa le impartaseasca copiilor informatii necesare pentru a intelege ce inseamna cu adevarat ideea de afacere.

Elevii, prin vocea presdintelui Asociatiei Valcene a Elevilor, vad cu ochi buni introducerea acestor materii in scoli, mai ales ca, in opinia lor, acestia termina scoala si nu raman deprind deloc cunostinte despre cum functioneaza cu adevarat societatea din punct de vedere institutional.

Initiatorii acestui proiect spera ca elevii,cu ajutorul acestor noi materii, sa fie pregatiti pentru ceea ce inseamna viata reala.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img