DRUM DE LEGATURA INTRE MALAIA SI POLOVRAGI

Primarul comunei Mălaia spune că în strategia de viitor a comunei va fi inclus acest proiect care împreună cu autoritățile județene din Vâlcea și din Gorj pot dinamiza turismul în zonă. Și anume legătura rutieră între Vâlcea și Gorj prin curmătura Oltețului.

”Ce ar înseamna să legăm Cheile Latoriței de Cheile Oltețului. În prezent există acest drum care poate fi parcurs doar cu mașini de teren. Dar un astfel de drum care să lege Mălaia de Polovragi ar fi un punct de atracție și am pune în valoare împreună cele două stațiuni. Noi am discutat cu Consiliul Județean Vâlcea și vom începe demersuri cu gorjenii pentru acest aspect, cred că ar fi o explozie de strructuri de cazare la Petrimanu și nu numai”, susține Puiu Dinculescu.

Până atunci Mălaia continuă investițiile în infrastructura mare a localității în așteptarea atestatului drept stațiune turistică de interes local. Asta însemnând amanajarea de trotuare, rigole, mobilier urban, extinderea de apă în zonele care nu erau prinse în proiectul inițial.

A demarat și procedura de cadastrare pentru trei sectoare, începând cu satul Mălaia iar prin fonduri europene se vor reabilita energetic cele două cămine culturale.

Pe teritoriul comunei Mălaia se află nu mai puţin de 4 lacuri, toate dispuse într-un cadru natural de vis, toate obiective turistice, toate făcând parte din cel mai mare complex energetic din România: Ciunget – Brădişor.

SURSA:RAMNICUVALCEAWEEK.RO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img