Două stații de încărcare pentru vehiculele electrice ar putea fi amenajate în Stoenești

Administrația locală din Stoenești pregătește proiectul pentru amenajarea a două stații de încărcare a vehiculelor electrice, mai ales că, pe viitor, este posibil ca elevii să beneficieze de un microbuz școlar electric. Potrivit primarului Gheorghe Dumbravă, proiectul va fi depus la Agenția Fondului pentru Mediu.

„În curând, primăriilor li se va oferi posibilitatea de a avea câte un microbuz școlar electric. Acestea vor veni prin Inspectorat, iar condiția de a-l înlocui pe cel vechi cu unul nou, electric e aceea de a dispune pe raza localității de o stație de încărcare a vehiculelor electrice. Îmi doresc foarte mult să avem un microbuz nou pentru elevi. Mă voi zbate să obțin finanțare pentru a amenaja două stații de încărcare electrice. Mai ales că toate costurile de construire a acestora vor fi decontate direct de finanțator”, a declarat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

Conform edilului, o stație se va amenaja în centrul localității și una în satul Dobriceni: „Ambele stații vor dispune de sisteme inteligente de încărcare electrică, iar fiecare va avea câte două punți, una pentru încărcare rapidă, iar alta pentru încărcare normal, astfel că se vor putea alimenta două vehicule în același timp”, a explicat primarul Gheorghe Dumbravă.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img