Doi regizori și coproducție internațională la Ocnele Mari

Trupa de teatru SArza din Sassari-Italia s-a aflat in perioada 4 -10 septembrie, in Orasul Ocnele Mari. Casa de cultura Mircea Demetriade a  fost gazda unor ateliere de teatru la care au particicipat un grup al clasei de Teatru al Școlii Populare de Arte din Rm .Valcea, precum si tineri din localitate.  

 Dupa participarea grupului de teatru LEIRA, din RM. Valcea, la festivalul de teatru international de la Torino, din luna mai a acestui an, cu piesa Furtuna de Sheakspeare, tinerii actori au fost implicati intr-un alt proiect. De data aceasta, impreuna cu Teatrul SArza din Sassari, Italia participa intr-un dublu festival : Alter Ego si ISOLA DEI TEATRI.

Directorul teatrului, Romano Fodai prezent in OCNELE Mari, a  realizat pe scena casei de cultura MIRCEA Demetriade, un work shop cu trupa de teatru Leira, condus de mai bine de 6 ani de Doina MIGLEZI.  

Proiectul are la bază textul ”Cenere”- (Cenușă) al scriitoarei italiene Grazia Deledda-caștigătoarea premiului Nobel pentru literatura.

Alaturi de director, au fost prezenti si cativa actori italieni, printre care si  talentata actrita, PAULA  DESSI.

Tinerii actori, unii dintre ei activand de 6 ani in trupa de teatru Leira, au avut parte de o experienta de neuitat.  

Tema piesei regizata dupa textul scriitoarei italiene Grazia Deledda este una universala si actuala, o tanara fata necasatorita care devine mama unui fiu nelegitim. Piesa este dedicata tuturor tinerelor.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img