Daniel Băluță: Achiziționarea unui microbuz școlar nou reprezintă o prioritate pentru localitate

Elevii din comuna Vaideeni ar putea beneficia de un microbuz electric pentru transportul școlar. Primarul Daniel Băluță își dorește să achiziționeze un microbuz electric, dar ghidurile de finanțare nu au fost încă publicate.

„Se vorbește despre achiziționarea de microbuze școlare electrice. Și noi avem în plan să dotăm comuna Vaideeni, dar încă nu s-au pus la punct ghidurile de finanțare. Din această cauză, nu știm dacă aceste microbuze electrice vor fi cumpărate de primărie sau direct de instituția noastră de învățământ, prin Inspectoratul Școlar Județean. Vom fi atenți la tot ce va anunța Guvernul în acest sens. Achiziționarea unui microbuz școlar nou reprezintă o prioritate pentru localitate, mai ales că unul dintre microbuzele noastre școlare are peste 10 ani. În aceste condiții, pentru siguranța copiilor, consider că a venit timpul să-l retragem cât mai repede din circulație”, a declarat primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluță.

De asemenea, edilul pregătește documentația pentru un proiect ce presupune amenajarea a două stații de încărcare a mașinilor electrice. Conform primarului Băluță, o stație va fi amplasată în satul Vaideeni, iar cea de-a doua în Izvoru Rece.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img