Cristian Buican: România a primit prima tranșă din sumele alocate prin PNRR

Joi, 2 decembrie, România a primit prima tranșă de 1,89 miliarde euro din sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sumele de aproape 30 de miliarde de euro sunt compuse din fonduri nerambursabile și împrumuturi. De asemenea, banii sunt oferiți pentru pentru a înlătura efectele produse de pandemie și pentru a consolida rezistența României în fața unor riscuri majore.


„Aceste facilități oferite de Uniunea Europeană vin ca urmare a întocmirii unui plan național de cheltuire a fondurilor, însoțit de obligația României de a respecta condiționalitățile stipulate în acest acord”, transmite președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, într-un comunicat de presă

Realizarea PNRR, aprobarea sa de către Comisia Europeană și începerea vărsămintelor către România sunt rezultatul unui efort de echipă al guvernării Partidului Național Liberal în această perioadă dificilă. Ca deținători ai poziției de prim-ministru, de coordonator al acestui demers de planificare națională, liberalii sunt aceia care, în relația cu Uniunea Europeană și Comisia Europeană, au fost principala forță care a dus la succesul acestui proces laborios.

Liberalii vâlceni îi asigură pe cetățeni că vor face tot ceea ce ține de ei pentru ca, atât la nivelul central, cât și la cel local, să se realizeze obiectivele prevăzute în acest Plan Național.” – Președintele PNL Vâlcea, Deputat Cristian Buican.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img