Comuna Măciuca, pe harta lumii prin sculptură

Timp de trei saptamani Tabara internationala de sculptura in piatra de la Maciuca va gazdui sculptori profesioniști, din 7 țări, care vor lucra în blocuri masive din marmură de Carrara și Rușchița.  Proiectul inițiat în urmă cu 7 ani de către Fundația „Dumitru Drăghicescu” și Atelierele Enache – Paris reînnoadă tradiția simpozioanelor de sculptură în aer liber.  

Dan Nitu impreuna cu Viorel Enache au gandit acest proiect in care sculptori din intreaga lume sa se intalneasca la Maciuca unde sa creeze opere de arta care sa ramana marturie peste an a trecerii lor  prin aceasta zona. Cei 10 sculptori care participă la Ediția 2021 a Taberei Internaționale de Sculptură Măciuca sunt din: Elveția, Franța, Germania, Turcia, Martinica, Republica Moldova si Senegal . Acestora li se va alătura sculptorul Dumitru Radu, care va realiza bustul din bronz al filozofului și sociologului Dumitru Drăghicescu.

La evenimentul de deschidere a taberei internationale de sculptura in piatra, pe langa sculptori, critici de arta si iubitori de frumos au participat si reprezentanti ai administratiei locale.

Scopul final al taberei de creație îl reprezintă crearea unui muzeu de sculptură contemporană în aer liber, chiar în centrul Comunei Măciuca cu operele de arta rezultate si in edițiile precedente ale taberei, îmbogățind astfel patrimoniul viitorului muzeu în aer liber. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img