Clinica veterinară Mobile Vet inaugurează un cabinet modern în Vlădești 

Rețeaua de clinici veterinare Mobile Vet se îmbogățește cu două spații noi: în J8 Office Park din București și la Râmnicu Vâlcea. Valoarea acestor investițiilor se ridică la 600 de mii de euro. 

De asemenea, potrivit dr. Răzvan Gheoca, fondatorul companiei, investiții se fac și în serviciul de urgențe non stop, prin achiziția și dotarea de noi ambulanțe.

În prezent, clinica veterinară Mobile Vet are deja două clinici în București. Mobile Vet oferă servicii de urgență medicală, analize de sânge, ambulanță veterinară, chirurgie și ortopedie. 

„Am început în 2013, cu un capital modest, în locația pe care încă o deținem, clinica din Doamna Ghica, și cu un Renault Kangoo second-hand pe care l-am echipat pentru cazurile de ambulanță. După cinci ani de muncă asiduă și reinvestirea totală a profitului, în anul 2018, am reușit să deschidem clinica Mobile Vet din Vitan”, a declarat Răzvan Gheoca pentru Forbes România.

Potrivit Forbes România, în acest moment, compania oferă ambulanță veterinară non-stop, consultații și tratamente la domiciliu, transport în cadrul clinicii sau transport de tip Pet taxi în toate clinicile. Compania are în dotare două ambulanțe noi, plus o a treia urmează să fie achiziționată.

Pandemia a schimbat comportamentul posesorilor de animale de companie

La sfârșitul anului 2020, Mobile Vet prognoza o creștere de 25-30% pe toate domeniile de activitate: cabinete, farmacii și vânzări online. Au fost luate în calcul finalizarea investițiilor deja începute: amenajarea unui depozit pentru comenzile online și farmacii, amenajarea clinicii care se deschide în curând în clădirea J8 Office Park și noul cabinet din Râmnicu Vâlcea.

„Creșterea pentru anul 2021 a fost de aproximativ 25%, mai mică decât în anul precedent, când pandemia și lockdown-ul au schimbat comportamentul posesorilor de animăluțe, însă ne-am înscris în forecast-ul pe care ni l-am propus. După cum știm, în timpul lockdown-ului, angajații multor companii au fost nevoiți să lucreze de acasă, lucru care i-a adus în centrul atenției pe prietenii noștri blănoși, care au beneficiat de mai mult timp și, implicit, mai multă atenție și îngrijire din partea stăpânilor”, declară Răzvan Gheoca.

Chiar dacă investițiile începute în 2021 nu au fost pe deplin finalizate, s-a reușit amenajarea depozitului pentru comenzile online și farmacii. După cum punctează dr. Gheoca, expansiunea clinicilor și cabinetelor Mobile Vet a avut un ritm mai lent, în principal din cauza problemelor logistice care au întârziat livrările de aparatură și tehnică medicală. 

Majorarea prețurilor, marea provocare din 2022

Principalele provocări ale afacerii sunt menținerea dezvoltării și a investiților, la care s-a adăugat, anul trecut, și blocajul rețelelor de aprovizionare, care a generat lipsa unor medicamente, consumabile medicale și aparaturi din stocurile furnizorilor, fapt ce a afectat direct vânzările și dezvoltarea Mobile Vet.

Pentru 2022, provocarea ceea mai mare este, în opinia lui Răzvan Gheoca, aceea de a ține pasul cu majorarea prețurilor. „Odată cu creșterea acestora (de exemplu la energie) și creșterea inflației, vom fi nevoiți să ne ajustăm trimestrial previziunile de creștere și serviciile, în funcție de disponibilitatea clienților de a aloca un buget suficient de mare pentru animăluțele lor, fapt ce adaugă o oarecare incertitudine în planurile de viitor”, precizează el.

La finalul zilei, satisfacția vine de la pacienții care pleacă acasă, fericiți, alături de stăpânii lor. „Uneori este greu, unele zile pur și simplu te copleșesc, dar am învățat să facem față cu brio oricăror probleme ar apărea, iar următoarea zi suntem înapoi la dispoziția blănoșilor și a problemelor sau nevoilor acestora”, finalizează dr. Gheoca.

Potrivit Euromonitor International, piața produselor pentru animale de companie a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor în 2021. Îngrijirea animalelor de companie s-a dovedit a fi o industrie rezistentă la recesiunea cauzată de COVID-19. „Proprietarii de animale de companie tind să-și reducă din cheltuielile proprii, înainte de a reduce cheltuielile pentru animalele lor de companie. 2020 a fost un an record pentru îngrijirea animalelor de companie, iar în 2021 industria a continuat să aibă rezultate bune, înregistrând o creștere puternică”, arată cele mai recente date ale Euromonitor.

Sursă: Forbes România (https://www.forbes.ro/mobile-vet-inaugureaza-doua-clinici-noi-in-j8-office-park-din-bucuresti-si-la-ramnicu-valcea-243405)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img