CJ Vâlcea: Echipamente și aparatură medicală pentru Spitalul Mihăești

Consiliul Județean Vâlcea a investit în Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti peste 2,6 milioane lei, fonduri europene, pentru a face față crizei sanitare generată de COVID-19. Majoritatea aparaturii a fost deja livrată și este funcțională în cadrul spitalului.

„Au fost achiziționate o serie de echipamente și aparatură medicală. Paturi, electrocardiograma, analizor de gaze sangvine, ecograf ultraperformant, aparatură de radiologie și altă aparatură de laborator”, a specificat managerul Spitalului de Pneumofiziologie Mihăești, Marius Lumineanu.

Proiectul a presupus, pe lângă dotarea cu echipamente și aparatură medicală, și crearea unor spații de triaj, izolare, diagnostic și tratament pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Majoritatea aparaturii a fost deja livrată și este funcțională

„Cu excepția aparatului de radiologie, pentru care așteptăm un ultim aviz, și a unui autoclav, pentru achiziționarea căruia s-a reluat licitația, cealaltă aparatură medicală a fost livrată și este funcțională”, a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

În continuare, președintele CJ Vâlcea vrea să construiască o clădire administrativă la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti. Mai mult, reprezentanții CJ Vâlcea deja lucrează la un proiect pentru atragerea de fonduri europene, în vederea construirii unei noi clădiri de spital, cu o capacitate de 120 de paturi.

Anul trecut, CJ Vâlcea a investit în spitalele din județ peste 5 milioane de euro. 

Sursă foto: Facebook Constantin Rădulescu
- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img