Cinstirea eroilor neamului la Perișani

Sâmbătă, 13 noiembrie, comunitatea locală din Perișani omagiază două evenimente istorice reprezentative pentru toți românii, prin organizarea unor manifestări cultural artistice și religioase. Cu ocazia acestui eveniment, reprezentanții PNL Vâlcea vor fi prezenți la Perișani.

„De numele localității Perișani, din județul nostru, se leagă două momente de maximă importanță în istoria poporului român. Primul este victoria de la Posada din 1330 a Țării Românești împotriva Ungariei. Această victorie a armatei valahe, condusă de Basarab I ,împotriva lui Carol Robert de Anjou, a fost un moment fondator al actului de independență a Țării Românești. Al doilea moment îl reprezintă luptele de la Perișani purtate de ostașii români în octombrie 1916 împotriva Imperiului Austro-Ungar. Într-un arc temporal de aproape 6 secole, cele două confruntări fac dovada eroismului românilor în confruntarea lor cu ocupantul ungar/austro-ungar”, scrie într-un comunicat transmis de PNL Vâlcea.

Ziua începe cu o ședință festivă a Consiliului Local care se va desfășura la căminul cultural, iar la final vor fi depuse coroane la statuia lui Basarab I – Întemeietorul și la cimitirul eroilor din localitate.

Sursă foto: Facebook PNL Vâlcea

„Liberalii, ca purtători ai tradiției naționale, cinstesc memoria și faptele de arme ale strămoșilor, prin participarea unei largi delegații la acest eveniment. Din partea filialei Partidului Național Liberal Vâlcea vor fi prezenți la Perișani președintele PNL Vâlcea, deputat Cristian Buican, parlamentarii Claudia Banu, senator, și Laurențiu Cazan, deputat, dar și consilierii județeni și locali ai Partidului Național Liberal.” – Filiala PNL Vâlcea.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img