Chimcomplex a cumparat un pachet de active de la Cet Govora

Luni, 8 noiembrie a avut loc o licitatie publica prin care Cet Govora a vandut un pachet de active constand in principal  din cladiri, un teren cu o suprafata de 92.882 m2, echipamente si instalatii, precum si racordul de gaze naturale.

Pe terenul proaspat achizitionat societatea Chimcomplex S.A. doreste construirea unei noi centrale de cogenerare, prin termoficarea sa fie asigurata in municipiul Ramnicu Valcea.

Avand in vedere ca pretul unui certficiat de functionare CO2 a crescut si se afla intr-o crestere continua, producerea caldurii nu mai este fezabila din punct de vedere financiar.

In momentul de fata centrala  CET Govora functioneaza pe baza de carbune, fapt care genereaza costuri mult prea mari, fata de profitul obtinut de catre aceasta societate. Din perspectiva administratorului judiciar al societatii CET Govora,  vanzarea acestui pachet de active era necesara pentru asigurarea uni viitor financiar cat mai bun pentru CET Govora.

Desi in multe orase din tara sunt probleme cu livrarea caldurii, administratorul judiciar al Cet Govora îi asigura pe valceni ca iarna aceasta nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Presedintele Consiliului Judetean priveste cu un incredere acest nou parteneriat incheiat cu societatea Chimcomplex. Acesta spera ca aceasta latura industriala a Ramnicului sa incepa sa se dezvolte din nou.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img