CENTRE DE EVALUARE PENTRU CEI CONFIRMAȚI CU COVID-19

În data de 02 februarie, ora 13, s-a derulat întâlnirea online pe platforma Zoom între conducerea CAS Vâlcea, conducerea DSP Vâlcea și reprezentanții celor 3 unități sanitare spitalicești (Spitalul Județean Vâlcea, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Municipal Drăgășani) unde funcționează de câteva zile centrele de evaluare pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

 Întâlnirea a fost inițiată de instituția CAS cu scopul de a informa medicii specialiști care acordă servicii medicale în aceste centre despre cadrul legal în care trebuie să-și desfășoare activitatea.

Este foarte important de subliniat faptul ca testele de evaluare nu sunt centre de testare. La aceste centre ajungeți numai dacă sunteți testat pozitiv COVID-19.

Persoanele pozitive cu forme medii și factori de risc pot beneficia de investigații radiologice sau de Computer Tomograf, de analize medicale de laborator, si vor primi, dacă se impune, tratament antiviral gratuit, apoi vor intra în izolare la domiciliu sau la o adresă declarată de pacient.

Pe lângă creșterea capacității de testare la medicii de familie, o adresabilitate mai mare către aceste centre de evaluare va duce cu siguranță la evitarea supra-aglomerării secțiilor de spital și structurilor de primire-urgență, acestea fiind obiectivele conducerii CAS Vâlcea în această perioadă.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img