Când se împodobește bradul de Crăciun

De cativa ani, s-a raspandit obiceiul ca bradul de Craciun sa se impodobrasca cu o luna si chiar mai mult inainte decat evenimentul pe care il anunta, nasterea lui Iisus Hristos. Conform vechilor traditii crestine bradul și decorațiunile se monteaza în seara zilei de 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului

De-a lungul timpului Bradul de Craciun a fost decorat cu flori, fructe uscate și grâu, în timpul sărbătorilor Solstițiului de iarnă. În Imperiul Roman, 25 decembrie era considerată ziua renașterii soarelui. Cu această ocazie, romanii își făceau reciproc daruri sau își împodobeau casele cu ramuri de conifere. Prin forma sa triunghiulară, bradul simbolizează  Sfânta Treime, iar podoabele cunoașterea și bogăția, la fel ca pomul sacru din Grădina Edenului, în care se găseau merele, fructele cunoașterii.

Conform traditiei creștine, bradul se decoreaza în seara zilei de 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului. Atunci, un înger și o stea se așeaza în vârful pomului, ca reprezentare a îngerilor și a stelei de la Bethleem.

Culorile tradiționale de Crăciun, verdele și  roșul, rămân atemporale dar si reunirea reușită între roșu și alb, nu se demodeaza. In functie de gusturi, unii opteaza pentru o paletă de tonuri pastelate. Pentru a crea o atmosfera polara unii prefer sa impodobeasca bradul doar cu ornamente albe.

Roșul rămâne un mare clasic al bradului de Crăciun. Totodată este culoarea costumului Moșului, dar și a bucuriei și căldurii căutate în timpul reuniunilor de familie.

Verdele este cealaltă culoare clasică de Crăciun datorită bradului. Dar în zilele noastre verdele nu se limitează numai la copac, această culoare o găsim și în accesorii: fețe de masă, șervețele.

Albul  este culoarea esențială pentru decorul de Crăciun și se potrivește cu orice. Un brad cu ghirlande și globulețe albe ne va da  impresia că zăpada a căzut pe el. În plus, putem avea o multitudine de elemente decorative albe împrejurul copacului (figurine de om de zăpadă, reni, urși polari, veverițe sau iepuri de zăpadă).

Argintiul este o culoare care se va îmbina perfect cu albul, deoarece sunt cele doua culori principale ale unui decor nordic reușit. Argintiul va folosi mai mult pentru a sublinia albul. Prin urmare, îl vom integra în  elemente decorative (brazi mici argintii sau chiar conuri de pin argintii).

Bucuria copiilor este nemarginita atunci cand sub Bradul de Craciun primesc cadouri, asa cum si pruncul Iisus Hristos, primea daruri de la magi.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img