Brătienii, omagiați la Malaia

Festivitatea de omagiere a lui I.C Bratianu si Vintila Bratianu, membri marcanti ai Partidului National Liberal de la inceputul secolului trecut, a avut loc sambata, 4 septembrie, in comuna Malaia, la Crucea Bratienilor. Crucea Bratienilor este amplasata langa Fantana Bratienilor, pe drumul care duce spre muntele lui Bratianu. Crucea construita din gresie, s-a pastrat destul de bine, doar numele lui Ion Bratianu a fost sters in timpul regimului communist.

La festivitatea de omagiere prin depunere de coroane de flori la Crucea Bratienilor au participat membri ai PNL Valcea, reprezentanti ai guvernului in teritoriu, precum si istorici .

Dupa evocarea momentelor in care bratienii si-au pus amprenta in istoria partidului liberal dar si a Romaniei, a urmat depunerea de coroane.

Din Izvorul Bratienilor si-a potolit setea si senator Claudia Banu, incantata de locul plin de energie si incarcatura istorica.

Desi drumul pana la Crucea Bratienilor este destul de anevoios, sute de turisti parcurg acest traseu pentru a se racori cu apa care izvoraste din Fantina Bratienilor. La 11 km de Crucea Bratianu se afla ruinele Conacului familiei Bratianu.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img