BRADUL DE CRĂCIUN, ÎNCĂLZEȘTE FLORILE DIN SERE

La sfarsitul saptamanii trecute, bradul din centrul Ramnicului a fost despodobit. Dupa ce i-au fost taiate crengile si trunchiul a fost sectionat in bucati lungi de cate 2,5 m. Ce s-a intamplat cu bradul dar si cu cetina care a impodobit casutele din Targul de Craciun am aflat de la directorul PIETE PREST.

Daca bucatile lungi de 2,5 m rezultate din trunchi, au fost transate in scanduri si sunt suporti pentru plantele din sera, crengile au devenit lemne de foc cu care se obtine caldura pentru ca florile din sera sa creasca astfel incat, in primavara sa fie numai bune de plantat in parcurile si zonele verzi ale orasului.

Cele peste 8 tone de centina care a rezultat din bradul de craciun dar si cetina care a acoperit casutele din Targul de Craciun ajung la statia de compost a Directiei pentru Administrarea Domeniului Public. Tot aici sunt aduse si frunzele cazute din copaci precum si crengutele care rezulta din toaletarea pomilor ornamentali din Ramnic, proces care se realizeaza de cateva ori pe an .

La acest moment in statia de compost a DADP exista peste 500 de tone de deseuri vegetale. Deoarece procesul de fermentare naturala poate sa dureze chiar si cativa ani, in statia de compost acest proces este accelerat prin incalzire, astfel incat dupa un an sutele de tone de gunoi vegetal devin compostul care este preluat de catre Piete Prest si este folosit ca ingrasamant pentru copacii si florile pe  langa care trecem zilnic si care ne bucura privirea

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img