BLUE MONDAY, CEA MAI TRISTĂ ZI A ANULUI

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula care este ziua cea mai deprimantă din an.

După primul studiu realizat de cercetătorul britanic pe această temă, în 2005, alte analize au întărit ipoteza „Blue Monday”. Una dintre ele a demonstrat, de exemplu, că cea de-a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă, iar un alt studiu a evidenţiat o anumită creştere a numărului cererilor de divorţ care sunt depuse în instanţă.

Intrebati despre cum se lupta cu depresia, cei mai multi valceni au spus ca asculta muzica. Sunt si persoane care declara ca atrunci cand au o zi mai trista  se gandesc la amintiri placate pentru a le induce o stare de bine.

De semnificatia acestei zile s-au folosit de-a lungul timpului si psihologii pentru a atarge atentia aspura uneia dintre cele mai grave boli ale aestui secol:depresia.

Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia riscă să devină principala cauză a mortalității. Între timp, a apărut pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img