Băiat de 17 ani înecat în râul Cerna

Distracția a 5 verișori s-a transformat luni, 16 august, în tragedie. Trei dintre aceștia erau frați și veniseră chiar din Vaideeni la verișorii lor cu ocazia sărăbătorii de Sfânta Maria.

Locul unde s-a înecat tânărul de 17 ani este recunoscut de localnici ca fiind preferat de tineri care vin la scăldat. Unii localnici spun că în acele zone se excavează des, iar adâncimea apei poate ajunge până la 5 metri chiar dacă la suprafață râul pare lipsit de pericole.

La scurt timp după ce au ajuns la scăldat, fratele cel mijlociu a început să strige că se îneacă, iar toți ceilalți s-au dus să îl ajute. În acest timp, fratele cel mic de 17 ani, care din păcate a și decedat s-a făcut nevăzut. După câteva minute apropiații lui au sunat la pompieri, iar după jumătate de oră el era deja declarat decedat.

Fata în vârstă de 16 ani care a mers alături de fratele și de cei 3 verișori la scăldat în râul Cerna, își amintește cu durere ziua de 16 august. Din spusele verișoarei sale, băiatul decedat nu a fost primul în pericol de înec în acel loc.

Verișoara băiatului înecat: ”Am fost să ne plimbăm cu ei, să prindă pește și noi să ne bălăcim. Cum am ajuns fratele meu s-a băgat în apă la peștele lui. Și eu cu cel mijloc, Alex, care trebuia să meargă lângă mine, eu i-am dat mâna ca să îl scot pe el și dintr-odată m-a băgat și pe mine la fund ca să iese el deasupra. Dar a venit celălalt și l-a tras și eu am ieșit singură. Și dintr-odată când am ieșit nu l-am mai văzut pe celălalt, pe cel mic, care a murit. Am început să țipăm ”Florică, unde ești?”, nu era și când am văzut că nu era am sunat”

Mai mult din mărturiile apropiaților, fratele cel mare a fost cel care l-a scos din apă pe băiatul de 17 ani, la îndemnul pompierilor.

Verișoara băiatului înecat: ” Când au venit au așteptat, că au venit pompierii cu SMURD sau cine era. Au aștepat acolo să vină toți, s-au strâns toate mașinile de poliție și nu a intrat nimeni după el. Tot pe cel mare l-au legat să se bage el să-l scoată.”

Băiatul nu s-ar fi zbătut și nu ar fi strigat, iar apropiații cred că a suferit un infarct.

Verișoara băiatului înecat: ”Nici nu am ajuns bine și s-a întâmplat. Nici 5 minute nu am stat acolo.”

Cu toate acestea, un reprezentant al serviciului județean de medicină legală Vâlcea, prezent la autopsie declară că motivul decesului este asfixirea mecanică prin înec.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img