APOSTOLUL MATEI, AUTORUL PRIMEI EVANGHELII

Sfântul Matei este considerat patronul spiritual al contabililor si bancherilor, deoarece, inainte de a deveni apostol era vames sau incasatorul de taxe, si se numea Levi. Cel care avea sa scrie prima evanghelie s-a nascut in secolul I d.Hr. in  Israel. Intr-o zi l-a auzit pe  Creator,  care ii cerea sa-l urmeze si a renuntat la toate bunurile materiale si l-a urmat pe  Domnul intru totul. Incepand cu acel moment Matei va fi asezat langa ceilalti apostoli. Odata inzestrat cu puterea Sfantului Duh, in ziua Cincizecimii, a scris Evanghelia sa in limba evreiasca.

De-a lungul vietii sale a construit biserici si a savarsit foarte multe minuni iar  impreuna cu alti ucenici si apostoli a propovaduit Evanghelia lui Iisus Hristos.

Crestinii il cinstesc pe Evanghelistul Matei pentru ca a fost unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mantuitorului si unul dintre cei patru evanghelisti, Ioan, Luca si Marcu. Conform scrierilor bisericesti Matei este binecunoscutul autor al Primei Evanghelii, din cele patru, care compun partea principală a Noului Testament. Aceasta  a fost scrisa in limba aramaica, dupa care a fost tradusa si in limba greaca. Autencititatea Evangheliei dupa Matei a fost recunoscuta de sinoadele din anii 360. Motivul care a stat in spatele scrierii evangheliei este de a dovedi cititorilor vremii ca Mesia este cel care a fost prezis de catre profeti iar toate vechile profetii s-au indeplinit odata cu venirea Mantuitorului pe Pamant.

Apostolul Matei a murit ars pe rug de catre pagani cand acesta propovaduia cuvantului domnului in Etiopia.

Moastele apostolului Matei se afla in Catedrala Sfântului Apostol Matei din Salerno – Italia dar si la Schitul Românesc Prodromu, pe Muntele Athos.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img