Amendă pentru un elev care a venit cu pistolul la școală

Un elev de 17 ani a fost amendat cu 2500 de lei după ce s-a prezentat la cursuri cu un pistol de tip airsoft.

„Luni, 14 februarie, jandarmii vâlceni au fost sesizați de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a, s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol”, informează IJJ Vâlcea.

Jandarmii aflați în apropierea unității de învățământ au intervenit și au descoperit asupra tânărului un pistol de tip airsoft, pe care ulterior l-au confiscat. Potrivit IJJ Vâlcea, băiatul de 17 ani ar fi cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

Sursă foto: IJJ Vâlcea

Avize speciale pentru deținerea armelor de tip sportiv

Legea interzice folosirea armelor de tip airsoft sau cu aer comprimat în public și transportarea lor încărcate sau la vedere. În România, ambele categorii amintite mai sus pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.

„Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor.  Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc. Deși mulți le văd ca pe niște jucării, armele de airsoft pot fi un pericol”, a transmis IJJ Vâlcea.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img