ADRIAN TITIENI, PE SCENA FILARMONICII VÂLCENE

Ziua Culturii Nationale a fost celebrata sambata 15 ianuarie printr-un eveniment cultural artistic inedit.  Spectacolul ”Citadele Culturale” a  îmbinat versuri ale lui Mihai EMINESCU și opusuri imaginate de Ciprian PORUMBESCU, Bela BARTOK, Sabin DRĂGOI, Carol MIKULI, Grigoraș DINICU, Dinu LIPATTI și Iosif IVANOVICI.

Evenimentul organizat de catre primaria Municipiului Rm. Valcea a adus pe scena filarmonicii Ion Dumitrescu invitati de marca ai culturii romanesti din spectrul muzicii, teatrului si picturii. Actorul Adrian Titieni, care a jucat in peste 80 de filme si distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Cicago din 2016 a recitat din lirica eminesciana.

Grupul DuoKitharsis  alcătuit din chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni laureați cu premii pe scene din international din Italia, Franța, Germania, Italia, Polonia, India, a reinterpretat muzica compusa de Ciprian Porumbescu, Bela Bartok, Sabin Drăgoi, Grigoraş Dinicu, Dinu Lipatti intr-o atmosfera scaldata de universul cromatic al celui mai valoros pictor acuarelist român al momentului, Corneliu Drăgan-Târgovişte, ale carui lucrările au fost admirate în numeroase expoziţii atât în România, cât și în tari din Europa dar si din Japonia, Federaţia Rusă, Statele Unite.

La finalul spectacolului dedicat Zilei Culturii Nationale, actorul Adrian Titieni a oferit un scurt interviu.

Si publicul prezent la spectacol a fost incantat de momentul dedicat si celor 172 de ani de la nasterea poetulu Mihai Eminescu.

Momentul artistic oferit de catre Grupul DuoKitharsis va putea fi vizionat in cadrul emisiunii Armonie pentru trup si suflet, care se difuzeaza duminica, 23 ianuarie, cu incepere de la ora 11.

Astazi, 17 ianuarie, melomanii valceni sunt asteptati la concertul Armonii de iarna. La acest spectacol, abonamentele sunt valabile, iar biletele se pot procura si cu cardul.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img