Administrația din Horezu va amenaja o școală de ceramică

Administrația locală din Horezu investește pentru dezvoltarea ceramicii. În satul Olari se va construi un centru cultural, unde se va amenaja o școală de olărit destinată celor care vor să învețe acest meșteșug. Potrivit primarului orașului Horezu, Nicolae Săldărescu, aceasta va fi prima şcoală de ceramică din ţară. 

În prezent, lucrările sunt în desfășurare pentru construirea acestui centru cultural. De asemenea, se vor amenaja spații pentru expoziții, ateliere de ceramică și săli de conferință.

„Centrul cultural se construieşte în satul Olari, unde locuiesc familiile de ceramişti care au făcut celebră localitatea în întreaga lume. Aici va fi prima şcoală de ceramică din ţară. Lucrările sunt într-o stare avansată de execuţie, iar termenul de finalizare este în vara acestui an”, a declarat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Horezu

Mai mult, primarul Sărdărescu a vorbit și despre ale proiecte din Horezu: „Tot în vara acestui an va fi finalizat şi parcul şi zona centrală, dar şi drumul spre zona montantă. În prezent avem nevoie de bani pentru cofinanţarea lucrărilor care costă 640 de mii de euro privind reţeaua de curent electric de la Vârful lui Roman. Sper să conving Consiliul Local pentru a promova efectiv acest proiect.”.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img